De eerste weken van een PAYROLLbuilders consultant

In augustus startte Babs bij PAYROLLbuilders. Intussen bestaat ons vast team uit 10 experten in payroll en HR-administratie, aangevuld met een tiental freelancers die momenteel bij klanten aan de slag zijn.

Hoe zagen je eerste weken bij PAYROLLbuilders er uit?

Sinds mijn start bij PAYROLLbuilders heb ik een paar cursussen rond HR gevolgd om mijn kennis uit te breiden en te verfijnen. Deze opleidingen gaan zowel over het gebruik van sociale media in de rekrutering tot het voeren van een goed gestructureerd selectiegesprek.

Intussen heb ik ook aan een intern HR-project gewerkt. Zo heb ik bijvoorbeeld een volledige onboarding checklist uitgewerkt, zowel voor onze eigen aanwervingen, als een checklist voor onze klanten die één van onze consultants inschakelen.

Daarnaast heb ik ook screenings gedaan van freelancers, zowel voor PAYROLLbuilders als voor HRbuilders.

 

Wat spreekt jou aan in het verhaal van PAYROLLbuilders?

 

De afwisseling spreekt mij het meest aan, zowel in het werk als in de bedrijven/sectoren waar ik zal terecht komen. Dit zorgt voor een verbreding van mijn kennis. De uitdaging voor mij zit erin om zo snel mogelijk ingewerkt te geraken in de bedrijven waar ik terecht kom.

Vertel eens wat meer over het onboarding project dat je voor PAYROLLbuilders opzette?

 

Ik heb eerst heel wat opzoekingswerk gedaan rond onboarding en ook de collega’s bevraagd rond hoe zij hun eerste weken bij PAYROLLbuilders hadden ervaren. Onboarding is een belangrijk onderdeel van het rekruteringproces. Het zorgt ervoor de nieuwe werknemers zich sneller inwerken in de functie en het draagt bij tot een betere bedrijfscultuur en teamgeest.

Op basis van mijn research heb ik dit opgesteld voor PAYROLLbuilders. Daarnaast volgde ik een aanvullende cursus rond onboarding om hier nog wat extra diepgang aan toe te voegen. Het inzicht in een goede onboarding kan alleen maar een meerwaarde zijn om mijn taken bij toekomstige klanten tot een goed einde te brengen. Het  is zeker een pluspunt om te weten waar werknemers belang aan hechten als ze aan de slag gaan in een nieuw bedrijf.

Je hebt intussen je interne projecten afgerond en bent dus klaar voor je eerste externe opdracht. Waar hoop je terecht te komen?

 

Ik ben op zoek naar een opdracht met een verscheidenheid aan taken, van administratieve tot meer uitvoerende. Daarnaast zou ik graag opdrachten hebben in verschillende sectoren om zo mijn kennis te verruimen. De regio op zich maakt voor mij niet zoveel uit. Ik ben graag onderweg. Ik vind het dan ook een meerwaarde van de job om op plaatsen te komen waar ik nog nooit ben geweest om daar nieuwe mensen te leren kennen.

 Babs Baert is consultant bij PAYROLLbuilders sinds augustus 2018

© 2019 PAYROLLbuilders, Stropkaai 68, 9000 Gent

member of House of Talents
PAYROLLbuilders